Pellavansiemen

V

Pakkauskoko: 500 g
Valmistaja: Risetti Oy
Tutustu valmistajan sivuihin

Käyttösuositus 1-2 rkl siemeniä vuorokaudessa. Käytä pellavansiemeniä leivonnassa sämpylöihin tai leipiin. Sellaisenaan syötynä, pellavansiemen ei liukene ruoansulatuselimistössä. Laita pellavansiemeniä yöksi veteen likoamaan ja juo aamulla syntynyt ”pellavalima”. Siemenet voi myös murskata ja nauttia runsaan veden kera. Tuote on täysin Suomessa valmistettu. Säilytys kuivassa ja viileässä. Tietoa ja reseptejä: www.risetti.fi   


Ainesosaluettelo

pellavansiemen


Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
515 kcal
Rasvaa
43.3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
0.1 g
josta sokereita
g
Kuitua
27.4 g
Proteiinia
18.8 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Vinkki

Härkäpapu-siemennäkkileipä 1 dl Risetti pellavansiemeniä 1 dl Risetti kuorittuja auringonkukansiemeniä 1 dl Risetti kuorittuja kurpitsansiemeniä 1 dl Risetti härkäpapurouhetta 2 dl maissitärkkelystä 3 dl vettä 0,5 dl oliivi-/rypsiöljyä Päälle Risetin hienoa merisuolaa Valmistus: Kiehauta vesi ja sekoita siihen öljy ja härkäpapurouhe. Sekoita maissitärkkelys siementen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Levitä massa leivinpaperin päälle mahdollisimman tasaisesti ohuksi kerrokseksi. Ripottele hienoa merisuolaa päälle. Paista uunissa 150 °C, yksi tunti. Kuivaa leipää yksi vuorokausi pöydällä.