Superkulho
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
2 dlkeitettyä tattaria
-
Sydänmerkki-tuote150 glohta
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote50 gjääsalaattia
-
Sydänmerkki-tuote3 varttakevätsipulia
-
Sydänmerkki-tuote100 gparsakaalia
-
Sydänmerkki-tuote20 glehtikaalia
-
Sydänmerkki-tuote1avokado
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 rklsitruunamehua
-
1 rklvettä
-
1 tljuoksevaa hunajaa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Leikkaa lohi kahteen osaan ja paista palat kypsäksi öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Huuhtele ja pilko salaatti sekä kevätsipulit. Pilko parsakaalin varsi ja kukinnot ja kiehauta yhdessä lehtikaalin lehtien kanssa pari minuuttia vesitilkassa. Jäähdytä.
3. Halkaise avokado, poista kivi, viipaloi hedelmä ja poista kuorestaan lusikalla. Jaa ainekset kahteen annoskulhoon.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaattiainesten päälle.
Vinkki
- Kun keität 1 dl raakaa tattaria kaksinkertaisessa vesiannoksessa, saat 2 dl valmista tattaria.
- Vaihtele aineksia makusi mukaan: tattarin tilalle sopii vaikkapa Aterianjyvät tai ohrasuurimot. Lohen voi vaihtaa kypsään kanaan, kananmunaan, raejuustoon tai papuihin.