Porokakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote100 gtummaa leipää
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
- Täyte
-
2liivatelehteä
-
3 dlkuohukermaa
-
100 gkylmäsavuporonpaistia
-
Sydänmerkki-tuote400 gmaustamatonta tuorejuustoa
-
2 rklpiparjuuritahnaa
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta persiljaa
-
2 tlhunajaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunamehua
- Koristeluun
-
50 gkylmäsavuporonpaistia viipaleina
-
Sydänmerkki-tuote1 dllakkoja
-
Sydänmerkki-tuotevesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Valmistusohje
1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun. Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
5. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.