Pihvit, paistit ja pyörykät

Arjen ja juhlan kruunaajat

Oli sitten arki tai juhla, erilaisista pihveistä ja pyöryköistä rakennat helposti syötävää, joka maistuu kaikenikäisille.

Jauheliha on raaka-aineista takuuvarmin. Mureketaikinasta pyöräytät käden käänteessä eri muotoista syötävää niin perunamuussin kaveriksi kuin hampurilaisen täytteeksi. Kun teet mureketaikinan vaihteeksi broilerista tai kalkkunasta, tutumpien naudanlihan tai sika-naudan sijaan, saat vaihtelua myös makumaailmaan. Siipikarja on myös edullinen valinta terveystietoiselle.

Vege-versioiden valmistamisessa on vähän enemmän työvaiheita, kun kasvikset ensin raastetaan ja mahdollisesti myös esikypsennetään. Herkullinen maku kuitenkin palkitsee vaivannäön.

Kala ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen, kun pyörykkähammasta kolottaa. Nopeudessaan kala ottaa usein kärkisijan: kalapihvit ja -puikot valmistuvat ruokapöytään jopa alle puolessa tunnissa. Pakastealtaan herkut ovat myös erinomainen vaihtoehto kiireiselle tai jos kalan käsittely tuntuu vieraalle.

Välillä maistuu kokolihakin. Broilerin fileet ja leikkeet ovat helppoja, nopeita valmistaa ja usein varsin edullisiakin. Possu, kalkkuna ja naudanliha ovat kenties asteen verran juhlavampaa tarjottavaa.