Mikä on sinun lempiruokasi?

Suomalaisten lempiruokien TOP 10

Ruokatrendejä tulee ja menee, mutta suomalaisten maku pysyy aika vakaana. K-ryhmän aiemmin tekemän kyselyn mukaan arkiruokien TOP 10 on tämä:

  1. Uunilohi 
  2. Liha-makaronilaatikko 
  3. Lihapullat 
  4. Jauhelihakastike 
  5. Pizza (itse tehty) 
  6. Lasagne 
  7. Tortillat 
  8. Paistettu kala 
  9. Kalakeitto 
  10. Lämpimät voileivät

Listassa näkyy kansainvälistyminen – ensin listalle ovat hiipineet pizza ja lasagne. Matkailun myötä suomalaisten makumaailma on laajentunut ja on totuttu tulisempiinkin makuihin. Näin listalle ovat löytäneet tiensä myös meksikolaisen ruokakulttuurin lahjana tortillat. Saapa nähdä miltä lista näyttää muutaman vuoden kuluttua, kun sushi on valloittanut kaikki Suomen kolkat? Hieno asia on se, että TOP 10 -listalla on jo nyt peräti kolme kalaruokaa. Kalaa suositellaan syötäväksi 2–3 kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen. 

Eri puolilla Suomea lista voi toki olla hieman erilainen. Makutottumuksiin voivat vaikuttaa esimerkiksi se, onko alueella esimerkiksi joku suosittu perinneruoka. Lapsiperheiden listalta taas löytyy varmasti muutakin helppoa ja nopeaa arkiruokaa, kuten ne kuuluisat nakit ja muusit. 

Yhteistä kaikille näille ruuille on se, että ne on helppo valmistaa ihan perusraaka-aineista. Jokaisella kotikokilla lieneekin se oma paras salainen reseptinsä. Jos sellaista ei vielä ole, kannattaa kurkata nämä Sydänmerkin ohjeet!