Voipapukeitto

Joka vuosi sitä tulee päiviteltyä kuinka nopeasti kesä meni. Tai jatkuuhan se kesä, mutta arki alkaa.

Niin meillä kuin varmasti monessa muussakin perheessä aletaan valmistautua koulujen alkuun. Kesällä ne arjen tavalliset rutiinit tuntuvat katoavan jonnekin ja ne pitäisi kaivaa nyt esille. Harjoitellaan herätyskellon säätämistä hiukan aikasemmaksi ja vastaavasti taas iltapuolella yritetään mennä aikaisemmin nukkumaan.

Täytyy paljastaa, että meillä meni varsinkin nyt tänä kesänä säännölliset ruoka-ajat aika plörinäksi. Tekee hyvää tehdä pieni ryhtiliike senkin suhteen ja miettiä kunnolla koska syödään ja mitä syödään.

Nyt kun kasvimaa tarjoilee parastaan, yritän käyttää hyödyksi oman maan satoa parhaani mukaan, tuoreeltaan. Kaupoissakin on nyt hyvä valikoima satokauden kotimaisia tuotteita.

Ajattelin vinkata teille pehmeän, arkeen-laskeutumis-keiton ohjeen. Tämän valmistuksessa ei nokka kauaa tuhise ja maistuu taatusti koko perheelle. Voipavut tekevät keitosta mukavan kermaisen, joten mitään ylimääräisiä kermoja ei tämä keitto kaipaakaan.

Kermaisen pehmeät voipavut ovat tämän keiton sydän. Käytä tähän keittoon säilyke voipapuja.

Voipapukeitto

n. 4:lle

  • 1 sipuli kuutioituna
  • 2 sellerin vartta kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1/2 rkl öljyä
  • 2 prk à 240 voipapuja (säilyke)
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 50 g lehtikaalta
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria maun mukaan
  • (suolaa)
  1. Kuullota sipuli- ja sellerikuutiot kattilassa. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista vielä noin puolisen minuuttia.
  2. Lisää kattilaan valutetut voipavut ja kana- tai kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia.
  3. Aja puolet keitosta sauvasekoittimella hienoksi ja yhdistä.
  4. Lisää lehtikaali ja anna kiehua vielä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  5. Mausta sitruunan mehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa maun mukaan suolalla.