Vohveliaamiainen


Tiesitkö, että 25. maaliskuuta vietetään kansainvälistä vohvelipäivää? Heh! Päivän lähestymisestä inspiroituneena lainasin naapuriltamme vohveliraudan, ja rupesin pohtimaan ja tutkimaan vaihtoehtoja perinteiselle vohvelitaikinalle. Törmäsinkin ohjeisiin, joissa oli käytetty taikinan pääraaka-aineena bataattia, ja kiinnostuin kovasti. Olin hieman epäileväinen, mutta päätin ruveta testatailemaan. Samalla mietin, miten tällaisesta vohvelista täytettynä saisi herkullisen ja ravitsevan aamiaisen.

Pari vuotta sitten matkustaessamme Australiassa nautimme aamiaiseksi usein avokadolla ja uppomunalla täytettyjä leipiä. Nämä maut yhdistettynä hieman rapeaan bataattivohveliin - täydellistä! Lisäksi todella helppoa ja nopeaa, sillä taikina on niin simppeli. Annos sopii oikein hyvin myös lounaaksi.

Olisikohan nyt aika hankkia valurautainen vohvelirauta?

Bataattivohvelit

  • 2 munaa
  • 1 bataatti (normaalikokoinen)
  • ripaus paprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkosipulijauhetta
  • 2 tl öljyä, plus vohveliraudan öljyämiseen

Täytteet: lehtikaali, kananmuna, avokado, lime, chili, korianteri

Raasta bataatti isoksi raasteeksi raastinraudalla. Sekoita kulhossa munat, bataattiraaste, mausteet ja öljy. Öljyä vohvelirauta hyvin ja annostele taikinaa lusikalla vohveliraudan syvennykseen tasainen kerros. Paista tavalliseen tapaan, kunnes vohvelin pinta on hieman ruskistunut.

Viipaloi täytteeksi avokadoa, paista tai uppopaista kananmuna ja paista lehtikaalia hetki pannulla öljyssä. Purista päälle limenmehua ja ripottele chiliä ja korianteria oman makusi mukaan.

Samalla ohjeella voi tehdä jälkiruokavohveleita - jätä silloin taikinasta pois paprika ja valkosipuli.

Bon appétit! ❤️


Kommentoi