Tuorepuuro verigreipillä, karpaloilla ja pähkinöillä

Tammikuu on toivoa täynnä, vai miten se meni. Ainakin omalta osaltani vuosi starttaa positiivisissa ja toiveikkaissa merkeissä. Toivottavasti samoin myös teillä.

Joulukuun kiireet ja väsymys alkavat olla vain kaukainen muisto menneeltä vuodelta. Katse on nyt suunnattu tulevaan.
Tulen julkaisemaan tänä vuonna kaksi uutta ruokakirjaa. Molemmat eroavat hyvinkin paljon toisistaan. Toinen edustaa perinteistä keittiökirjallisuutta ja toinen on taas täysin uutta, ainakin Suomen kirjamarkkinoilla. Kevään kirja on jo niin sanotusti paketissa ja odottaa vain painoon menemistä. Toinen kirja ilmestynee näillä näkymin loppukesästä ja täytyy sanoa, että valmistan sitä innolla ja rakkaudella. 

Kun kirjoittaa ruokakirjoja, voisi luulla, että ongelmana ei ole keksiä erilaisia ruokia arkeen. Monesti asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Olen kirjoittanut melko tiukan aihepiirin kirjoja ja esimerkiksi leivonnaisia ei voi syödä joka päivä. Eikä tietystikään ruoaksi. 

Siksi meillä pidetään tiukasti kiinni ainakin terveellisistä ja ravintorikkaista aamu-, väli- ja iltapaloista. Jostain syystä nämä kolme sattuvat olemaan useasti erilaisia puuroja. Kuitupitoisia, täyttäviä ja terveellisiä. Meidän lempipuuron aines on perinteinen ja kaikille varmaankin tuttu, Elovena kaurahiutale. Elovena kaurahiutaleet on Sydänmerkki-tuote. 

Valitsen aina mahdollisuuksien mukaan Sydänmerkillä merkittyjä tuotteita. Sydänmerkin saavat vain sellaiset elintarvikkeet, joissa rasva on hyvä laatuista ja suolan määrää on vähennetty. Joissakin tuoteryhmissä Sydänmerkin saamiseksi vaaditaan myös enemmän kuitua ja vähemmän sokeria. Sydänmerkillä merkittyjä tuotteita käyttämällä tiedän, että ruokavaliomme perusta on suht terveellinen. 

Sananen vielä puuroista.
Vaihtelua perinteisiin puuroihin saa tuorepuuroista. Ne ovat mielestäni näppäriä, koska ne voi valmistaa käden käänteessä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan syömistä. Jokainen voi varioida puuroaan maun ja mieltymystensä mukaisesti mm. erilaisin maustein ja lisukkein.

Tuorepuuron valmistus on helppoa, mutta ennen kaikkea nopeaa. Se on täydellinen aamupala kiireisiin aamuihin. Se maistuu herkulliselta ja sen avulla aamu käynnistyy mukavasti.Voit maustaa tuorepuuron mm. vaniljajauheella, kanelilla, kardemummalla tai vaikkapa kaakaojauheella. Lisukkeiksi sopivat silloin niin marjat kuin erilaiset hedelmät. Voit makeuttaa tuorepuuron myös pienellä lorauksella hunajaa. 

Rakastan verigreippiä ja se kuuluu tähän vuodenaikaan useastikin aamiaiseeni eri muodoissaan. Joko sellaisenaan taikka mehuksi puristettuna. Verigreipissä on hurmaavan makunsa lisäksi myös paljon muutakin hyödyllistä. Tammikuun pimeydessä saa ainakin silmänsä auki, kun nauttii ihanan kirpeää greippiä jo heti aamusta.

Tuorepuuro verigreipillä, karpaloilla ja pähkinöillä

1:lle

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa
1 dl Turkkilaista jogurttia
1/2 verigreippi
2 rkl karpaloita
valitsemiasi pähkinöitä

1.Sekoita kaurahiutaleet, kauramaito ja jogurtti yhteen. (Voit lisätä valitsemasi pähkinät jo tässä vaiheessa puuroon.)
2.Nosta puuro jääkaappiin tekeytymään. Mielellään vähintään muutamaksi tunniksi. Mutta voit hyvin laittaa tuorepuuron jääkaappiin jo edellisenä iltana.
3.Nauti tuorepuuro verigreipin ja karpaloiden kera. 

Vinkki!

Tuorepuuro on erinomainen myös välipalana. 


Oikein antoisaa alkavaa vuotta, 

Sari


Kommentoi