Täytetyt sämpylät

Pii paa puu, terve helmikuu!

Nyt on parhain hiihtokeli,

kaikki lapset lasketteli.

Päivä kirkastuu, onhan helmikuu.

Kuten tässä lastenlorussa sanotaan, myös meillä on helmikuu hiihtokelien ja laskettelun aikaa. Helmikuu on myös eväsretkien aikaa.

Auringossa hohtavat hanget houkuttelevat pakkaamaan eväskoriin lämmintä kaakaota ja pientä purtavaa. Meillä on tapana ottaa pulkat matkaan ja kävellä jäätä pitkin lähisaarelle, jossa on mainio, korkea mäki, mäen laskuun. Kun helmikuun aurinko ja lukemattomat kiipeilyt mäen harjalle ovat saaneet hien pintaan, maistuu myös pienet eväät.

Ja kyllä se niin vain on, että ulkona syöty ruoka maistuu parhaimmalle, oli sitten kesä taikka talvi.

Täytetyt sämpylät

Täytetyt sämpylät ovat eväsretkien ruoka-aatelia. Ne valmistuvat helposti ja maistuvat raikkaassa ilmassa nautittuna vieläkin herkullisemmilta.

Täytetyt (piknik) sämpylät

8:lle

8 kpl täysjyväsämpylää

Täyte

  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 1 prk tonnikalaa vedessä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl kapriksia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl sitruunapippuria
  • (tilliä)
  1. Aloita keittämällä munat koviksi. Anna jäähtyä.
  2. Kuori munat ja kuutioi pieniksi paloiksi.
  3. Huuhtele ja kuutioi paprika.
  4. Valuta tonnikalasta vedet.
  5. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
  6. Täytä sämpylät ja koristele halutessasi tillillä.

Lisää täytettyjen leipien ohjeita löydät tästä:

Täytetyt leivät

Täytetyt sämpylät

Kommentoi