Taimimerkit ja trendiruukku

Puu on kaunis ja ajaton materiaali, ja kaikenlaiset puupaneelipinnat ovat viime aikoina olleet sisustuksessa kovassa suosiossa. Kiva ruukku valmistuu kierrätetystä säilykepurkista ja pyörölistasta. Samasta listasta tehtiin myös tikut kylvösten ja taimien merkkaamiseen.

Ruukun tekemiseen tarvitaan: tyhjä säilykepurkki (halkaisija n. 7 cm), pyörölistaa (halkaisija 10 mm), saha, hiomapaperia ja kuumaliimaa tai muuta vahvaa metallille sekä puulle sopivaa liimaa.

  • Puhdista säilykepurkki ja irrota etiketit.
  • Sahaa pyörölistasta hieman purkkia korkeampia pätkiä. Tämän purkin päällystämiseen sahattiin 26 kpl 12-senttisiä rimanpätkiä.
  • Hio sahatut päät siisteiksi hiomapaperilla.
  • Liimaa listaa yksi kerrallaan purkin päälle aivan kiinni toisiinsa. Kuumaliiman käyttö on kätevintä, sillä se kuivuu heti ja on kestävää.
  • Muista laittaa ruukkusoraa purkin pohjalle, jottei kasteluvesi jää seisomaan kasvin juuriin. Purkkia voi käyttää myös maljakkona tai vaikka kynätelineenä.
Sahaa taimimerkkejä varten pyörölistasta haluamasi pituisia pätkiä. Vuole toinen pää teräväksi. Voit myös vuolla toisesta päästä muutaman sentin pituudelta listaa tasaiseksi kirjoitusta varten. Kirjoita kasvien nimet polttopiirtimellä tai vedenkestävällä kynällä.

Sekä ruukun että taimitikut voi lakata värittömällä kalustelakalla, jolloin ne kestävät paljon paremmin kosteutta.

Valoisaa kevättä! 🌱


Kommentoi