Syksyn lehdet ikuistettuna

Syksyn värikkäät, putoilevat lehdet houkuttelevat aina keräämään niitä ja askartelemaan. Lehdet ovat kauniita koristeita syksyisessä kattauksessa, joten päätin kokeilla miten saisin ikuistettua ne pöytään pitemmäksi aikaa.

Pienten lehtikuvioisten koristeiden valmistamiseen tarvitaan: itsestäänkovettuvaa terrakotan väristä savea, eri muotoisia syksyn lehtiä, muovailutikkuja tai vastaavia työkaluja, kaulin, leivinpaperia ja hiomapaperia.

  • Kauli leivinpaperin päällä pieni määrä savea suunnilleen käyttämäsi lehden kokoiseksi muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi.
  • Aseta lehti saven päälle lehden alapuoli savea vasten ja kauli varovasti niin, että kuvio painautuu saveen.
  • Irrota lehti ja poista kuvion ympäriltä ylimääräinen savi pienellä veitsellä tai terävällä muovailutikulla. Silota reunoja tarvittaessa ja muotoile lehtikanta.
  • Aseta savilehti pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle kuivumaan, tai muotoile leivinpaperista reunukset, jotka kohottavat lehden reunat ylöspäin.
  • Anna lehden kuivua rauhassa savipakkauksen ohjeen mukaan. Itse vauhditin kuivumista laittamalla savilehdet kasvikuivuriin. Lopuksi voit hioa reunat sileiksi ja halutessasi suojata teoksen askartelu- tai kalustelakalla.

Kommentoi