Somista kesäkattaus kierrättämällä

Lasipurkkeja löytyy yleensä muutama jokaisen kierrätyslaatikosta. Spraymaalilla tavalliset purnukat saavat uuden elämän - somista niillä kesäinen kattaus, käytä maustepurkkeina tai asettele vaikka puutarhaan tunnelmanluojiksi. Pyydä kaverit tai perhe tuunaamaan purkkeja yhdessä!

Tarvitset lasipurkkeja, maalarinteippiä, sakset, spraymaalia ja suojapaperia. Valitse maalin väri sisustukseen tai kattauksen teemaan sopivaksi. Lyhtyjä varten tarvitset paristokäyttöisiä tuikkuja.

  • Puhdista lasipurkit huolellisesti, liota etiketit pois. Joidenkin etikettien liimat irtoavat vain tärpätillä, huolehdi silloin puhdistusvälineiden asianmukaisesta hävityksestä.
  • Liimaa purkin kylkeen maalarinteippiä niin, että siihen muodostuu haluamasi kuvio. Kapeampien ruutujen ja raitojen tekoon kannattaa leikata teippi puoliksi pituussuunnassa. Muista, että teipattu alue jää läpinäkyväksi. Paina teipit tiukasti niin, ettei maalia pääse reunojen alle.
  • Laita purkin sisään tyhjä talouspaperirulla tai pahvista/paperista tehty tötterö, jolloin lasipurkista ei tarvitse pitää kiinni käsin, eivätkä sormet sotkeudu maaliin. Kannattele ja kääntele lasipurkkia ilmassa tötterön avulla ja maalaa spraymaalilla tasainen kerros koko purkin ympäri. Käytä alla suojapaperia, ettei maalausympäristö sotkeennu. Anna maalin kuivua ja irrota teipit.
  • Voit tehdä purkkeihin ripustuslenkit rautalangasta tai narusta, jos haluat vaikka ripustaa niitä puunoksiin puutarhaan.
  • Käytä pienissä kapeasuisissa purkeissa vain paristokäyttöisiä kynttilöitä, sillä oikeat lämpökynttilät voivat kuumentaa lasipurkkia liikaa.

    Kaunista kesää! ❤️


    Kommentoi