Sienipasta uunissa

Lokakuussa, kun kesän valo ja hehku vaihtuu syksyn väreihin, ja lopulta mustavalkoisuuteen, se minulle usein iskee. Kokkausinspiraation ja -ideoiden suvanto. Silloin tarvitaan helppoja ja liki itsestään syntyviä arkiruokia.

Tai jos nyt ihan rehellisiä ollaan, kyllä arkiruokia tarvitaan ihan aina.

Ja mikä olisikaan loistavampaa arkiruokaa kuin pasta. Toinen arkiruokasarjan voittajaryhmä on ehdottomasti uuniruoat. Tämä pasta syntyy yhdessä astiassa uunissa, joten nyt isketään arki kumoon kahden kärjen taktiikalla.

Sienien sijasta tomaattisen pastavuoan sekaan voi sujauttaa tonnikalaa, vähärasvaista jauhelihaa tai vaikka murusteltua savutofua. Suppilovahverot ovat kuitenkin oma suosikkin. Niiden syksyinen maku on hurmaava!

Kannattaa muuten tutustua Sydänmerkin sivujen uuniruokaresepteihin. Löysin niistä tosi monta omaa suosikkiani. Syksyisiä arjen hetkiä aion pehmentää ainakin kesäkurpitsapaistoksella, lasagnella ja kaalilaatikolla.

RESEPTI

4–6 annosta

300 g pastaa (esim. penne)

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita (liota vedessä pehmeiksi)

400 g tomaattimurskaa

4 dl vettä (hyödynnä sienien liotusvesi)

noin 1 tl suolaa

1 pallo mozzarellajuustoa paloiteltuna

kourallinen yrttejä hienonnettuna

Liota sienet pehmeiksi. Voit käyttää myös tuoreita sieniä (noin 1 litra). Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita. Peitä vuoka kannella tai foliolla. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Ota kansi tai folio pois ja paista vielä kymmenisen minuuttia.


Kommentoi