Sieniletut

Sieniletut

Kukapa ei tykkäisi letuista! Kätevää on, että lettutaikinaan voi laittaa vahvistukseksi vaikka mitä. Pinaatti on ihan tuttu juttu, mutta oletko kokeillut sienilettuja?

Minä teen sieniletut useimmiten kuivatuista sienistä, jotka rutistelen käsissä pienemmäksi ja laitan semmoisenaan taikinaan. Tietysti sienet voi myös hienontaa veitsellä tai tehosekoittimella muruksi ja lisätä lettutaikinan joukkoon vasta sitten. Voit käyttää myös pakastettuja sieniä (sulata ja valuta) tai tietenkin tuoreita sieniä. Tuoreet sienet kannattaa paistaa pannulla ennen lettutaikinaan lisäämistä.

Sienilettuihin sopii melkein mitä tahansa sienet. Kuvan letuissa on mustatorvisieniä, usein käytän myös kuivattuja suppilovahveroita. Myös kaupan herkkusienet tai siitakesienet ovat letuissa mainioita.

Voit syödä letut siltään tai tehdä salaatin täytteeksi. Kokeile sienilettujen kanssa myös raejuustoa!

Kurkkaa muutkin Sydänmerkki-sivuston letut lettukestit-sivulta. Jälkkäri- tai brunssiherkuksi sopii aiemmin postaamani rahkaletut. Nam!

RESEPTI

noin 12 lettua

5 dl maitoa tai kauramaitoa

2 kananmunaa

noin 3 dl vehnäjauhoja

pieni kourallinen kuivattuja sieniä

ripaus suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

Mittaa kulhoon maito ja kananmunat. Sekoita.

Lisää vehnäjauhot vähitellen samalla vispaten.

Lisää sienet, murentele pieneksi halutessasi.

Mausta suolalla.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Käytä lettujen paistoon rypsiöljyä.

Tarjoa siltään tai vaikka salaatin kanssa.