Sadonkorjuun kasvisvuoka

Elokuu on ihanaa sadonkorjuun aikaa. Meillä nostetaan päivittäin perunaa omasta maasta ja kerätään tomaatteja kasvihuoneesta. Tänäkin vuonna tulee myös reilusti kesäkurpitsaa, joten niitä tulee tällä hetkellä lisättyä ruokaan kuin ruokaan.

Olen kerännyt Sweet Food O`Mine blogin puolelle omat suosikkini kesäkurpitsaresepteistä. Voit tutustua niihin >>TÄSTÄ<<

Kesäkurpitsat




Kesäkurpitsa on ihana ruokien ja leivonnaisten mehevöittäjä. Niin myös tässä sadonkorjuun kasvisvuoassa. Voit tarjota tämän herkullisen vuoan lisukkeena tai ihan sellaisenaan, hyvän leivän kera.

Nautitaan kotimaisista kasviksista nyt, kun niiden satokausi on parhaimmillaan.

Sadonkorjuun kasvisvuoka

4-6:lle

  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl öljyä
  • 6 kpl uuden sadon perunaa
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 6 suurta luumutomaattia
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Päälle

  • 1 dl parmesaaniraastetta
  1. Kuullota sipulit öljyssä.
  2. Huuhtele perunat, kesäkurpitsat ja tomaatit. Viipaloi ne.
  3. Voitele pyöreä uuni- tai piirakkavuoka.
  4. Lado vihannesviipaleet limittäin vuokaan.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta 175 asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
  7. Poista folio ja ripottele juustoraaste kasvisten pinnalle.
  8. Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia.

Kommentoi