Rukiinen suklaakäretorttukakku rahkatäytteellä

Kevät toi, kevät toi muurarin, kevät toi, kevät toi.. kääretorttukakun.

Kevät ja kakut kuuluvat yhteen. Tänä vuonna ei tosin leivota tavanomaisesti vietettäviin valmistujaisjuhliin, mutta perhepiiriä voi silti ilahduttaa keväisellä kakulla.

Helppoja ja nopeasti valmistuvia leivonnaisia arvostavat ilahtunevat tästä rukiisesta suklaakääretorttukakusta, sillä se valmistuu alta aikayksikön. Kääretortuista on moneksi. Niistä valmistuu niin leivoksia, tornikakkuja kuin myös tällaisia mukavan meheviä rullakakkuja.

Saat himpun verran terveellisemmän version tavallisesta kääretortusta, kun käytät vehnäjauhojen sijaan ruisjauhoja. Tämä rukiinen kääretorttu muuntautuu helposti kauniiksi kakuksi. Kääretorttukakku on helppo valmistaa vaikka olisit vasta-alkaja keittiössä. Voit ottaa myös perheen nuorimmat mukaan kakun valmistukseen sekä koristeluun. Pienten marjojen asettelu tuo samalla kivaa harjoittelua sorminäppäryyteen. Kakku koristellaan saatavilla olevilla marjoilla ja hedelmillä.

Rukiinen suklaakäretorttukakku rahkatäytteellä

noin 15 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl tummaa sokeria esim. muscovadosokeria
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Täyte

  • 300/175 g mandariinilohkoja mehussa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk à 250 g maitorahkaa
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria


Koristeluun esimerkiksi

  • vadelmia
  • mustikoita
  • mandariinilohkoja
  • sitruunamelissan lehtiä
  • tomusokeria


Kääretorttupohjan valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita ruisjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe yhteen. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.

Täytteen valmistus

  1. Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri.
  4. Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
  5. Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
  6. Koristele haluamallasi tavalla.