selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Raikkaat pääsiäisherkut

Raikkaat pääsiäisherkut

Yleensä pääsiäisen ruokapöydässä keskitytään herkullisiin pääruokiin. Siksi ajattelin jakaa teille kaksi toisenlaista reseptiä, jotka nekin vievät kielen mennessään.


Raikkaat pääsiäisherkut

Minttu kuuluu varmasti monella pääsiäisen makuihin ainakin minttuhyytelössä. Ajattelin tuoda mintun tällä kertaa pääsiäispöytään raikkaan juoman muodossa. Mintun lisäksi juomaan tuo makua huhtikuussa sesongissa oleva ananas. Koko perheelle maistuvalla minttuisella ananasmocktaililla aloitetaan pääsiäisen ruokailu.

Pääruoaksi sopii mm. perinteinen lammas tai vaikkapa viime vuonna teille esittelemäni sitruunalohi.

Hyvä ja raikas jälkiruoka kruunaa pääsiäisaterian. Aterian valmistajaa ei tuskin haittaa vaikka jälkkäri syntyisi vaivattomasti. Koverretut sitruunat kerrostetaan vaniljajäätelöllä ja sitruunan sisuksella. Niin helppoa ja niin hyvää!


Ananas on huhtikuussa sesongissa joten sitä kannattaa hyödyntää myös pääsiäisen ruokapöydässä.
Raikas minttuinen mocktail sopii pääsiäisen juhlapöytään maistuvaksi juhlajuomaksi. Helposti valmistuvan mocktailin voi tarjota jääpalojen kera.

    Minttuinen ananasmocktail

    4:lle

    • 1 (1 kg) kokonainen ananas
    • 2 limetin mehu
    • 1 rkl ruokokidesokeria
    • 1 dl mintunlehtiä
    • kivennäisvettä tai Spritea
    1. Leikkaa ananaksen hattu irti.
    2. Leikkaa ananas paloihin. Älä käytä ananaksen keskiosaa.
    3. Lisää ananas palat tehosekoittimeen ja aja soseeksi.
    4. Lisää neljän korkean lasin pohjalle mintun lehdet. Lisää niiden päälle ruokosokeri ja limetin mehu.
    5. Kaada päälle ananassose ja täytä lasi kivennäisvedellä.

    Helppotekoiset ja näyttävät sitruunayllätykset ovat pääsiäisaterian raikas päätös.

    Täytetyt sitruunat

    4:lle

    • 4 luomu sitruunaa
    • n. 4 dl Pingviini, Vanilja Kevytjäätelöä

    Koristeeksi

    • Sitruunamelissan lehtiä
    1. Pese sitruunat huolellisesti. Leikkaa sitruunoista kannet ja tasaa pohjat leikkaamalla pienet palat pois. Koverra sitruunoista hedelmäliha ja ota sitä talteen noin ruokalusikallinen jokaista sitruunaa kohti. Puhdista koverrettu sitruunan hedelmäliha kalvottomaksi ja paloittele pieniksi paloiksi.
    2. Lisää koverrettuihin sitruunoihin jäätelöä ja sitruunaa kerroksittain, kunnes ne ovat täynnä.
    3. Jäähdytä sitruunoita pakastimessa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

    Vinkki!

    1. Voit valmistaa täytetyt sitruunat jo hyvissä ajaoin pakkaseen odottamaan tarjoilua. Ota sitruunat noin 15 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

    Kommentoi