Rahkavohvelit

Kuka muu rakastaa pitkiä aamiaisia?

Iso kuppi kahvia, hyvää musiikkia ja ihanat mutta helpot aamupalatarjottavat – aamiainen voi olla paitsi päivän tärkein myös herkuin ateria.

Vaikka vohvelit saattavat kuulostaa työläiltä, valmistuvat ne itse asiassa nopeasti. Taikinan voi tarvittaessa tehdä illalla jääkaappiin, jolloin aamuksi jää vain vohveleiden paisto. Ja syönti, tietysti.

Rahka tuo vohveleihin mehevyyttä ja upean happaman maun. Rahka tekee vohveleista myös täyttäviä, etenkin kun vohveleiden päälle lataa suosikkimarjoja tai hedelmiä. Minun suosikkejani ovat pensasmustikat ja vadelmat. Toisaalta en kyllä voi vastustaa myöskään mansikoita. Loraus vaahterasiirappia tekee muuten aina terää! Syötävillä kukilla vohveleista saa suorastaan juhlavia, ja kasaamalla vohveleita päällekäin, saa niistä näyttävän kakun.


RESEPTI

Rahkavohvelit

  • 200 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl sokeria (tai vaahterasiirappia)
  • 1/3 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  1. Sekoita rahka ja kananmunat kulhossa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Yhdistä seokset ja lisää öljy.
  4. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.
  5. Paista vohveliraudalla tai silikonimuoteissa uunissa (200 astetta) kunnes vohvelit ovat saaneet kauniin värin.

Kommentoi