Rahkaletut

Rahkaletut

Hennon happamat ja hurjan herkulliset rahkaletut saavat hymyn huulille. Nimensä mukaan taikinan pohjana on rahka, jonka lisäksi lettuihin tarvitaankin vain kourallinen muita raaka-aineita.

Rahkalettujen kanssa kannattaa nauttia kauden hedelmiä tai marjoja ja vaikka vaahdotettavaa vaniljakastiketta. Talvella sitrushedelmät ovat syrnikeiksikin kutsutuille letuille loistava pari. Kesällä ei mikään voita mansikoita lettujen kaverina.

Tykkään maitorahkalla täydennetyistä letuista paitsi niiden upean maun vuoksi, myös koska ne pitävät nälkää. Rahkalla on sellaisia supervoimia. Letut sopivatkin hyvin aamupalaksi, välipalaksi tai jälkkäriksi.

Yhdestä annoksesta tulee noin 15 lettua.

RESEPTI

  • 250 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • rypsiöljyä tai muuta rasvaa paistamiseen
  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
  2. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä pienellä määrällä rasvaa.
  3. Tarjoa heti.

Kommentoi