(Puoli-)ilmaista kesäliikuntaa, kyllä kiitos!

Kesä on liikuntamahdollisuuksien kulta-aikaa. Järjestetyillä tunneilla osallistumiskynnys on usein matala, ja tunteja tarjotaan myös maksutta silkasta liikunnan ilosta tai vähintäänkin selviät taskun pohjalta löytyvillä kolikoilla. Listasin 7 suosikkiani aurinkoisista liikuntamenoista.

Puistojumpat

Ainakin Helsingin kaupunki on tarjonnut maksuttomia puistojumppia jo iät ja ajat, mutta viime vuosina rinnalle on noussut muutakin, kuten puistozumbaa ja puistojoogaa sekä monipäiväisiä kehonpainoharjoittelun workshoppeja. Oman alueen tarjonta kannattaa selvittää, saatat yllättyä!

Porrasjuoksu

Kevään tullen odotan kieli pitkällä sopivia porraskelejä. Miten pelkkä kävely voikin olla niin rankkaa? Katso vinkit porrastreeniin.

Mökkitreeni

Jos kesämökillä haluaa hengästyä muustakin kuin paarmojen pakenemisesta, voi tehdä esimerkiksi tämän neljän liikkeen välineettömän kesäkuntopiirin. Ja onhan halkojen hakkaaminen liikuntaa sekin!

Maauimalat

Uimastadionin maauimala aukeaa jo toukokuun alussa, ja innokkaita uimareita on avajaispäivänä yleensä jonoksi asti. Tuntuu, että vesijuoksu kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, ja todelliset harrastajat juoksevat kuulemma kerralla useita tunteja.

Ulkoliikuntapaikat

Kesällä leuanveto voi kehittyä kuin vahingossa, kun pysähtyy tekemään muutaman toiston lenkkipolun varrella. Kirjoittelin aiemmin tangolla tehtävästä harjoittelusta täällä. Omilla voimistelurenkailla harjoituksesta telineillä saa vieläkin monipuolisemman.

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyöräasemia on noussut tänä keväänä Helsingin katukuvaan niin paljon, että ei ole syytä jättää palvelua hyödyntämättä. Kaiken lisäksi pyörien kerrotaan olevan mukavia ajaa, ja etukoriin saa läppärin turvallisesti kyytiin.

Edulliset kuntosalikäynnit

Kesäsateilta emme voi välttyä, ja niitä varten ovat kuntosalien edulliset kesäkortit ja -jäsenyydet. Lihaskuntoharjoittelua ei ehkä muutenkaan kannata ihan koko kesäksi unohtaa, joten raudan nostelu harmaana päivänä voi olla ihan hyvä idea. :)


Mikä on sinun kesän lempilajisi?

Laura


Kommentoi