Punajuurilatte syksyiseen tunnelmointiin

Rupesin säiden kylmetessä ajattelemaan erilaisia lämpimiä juomia, ja ohjeita etsiessäni löysin aika jännittävältä kuulostavan, ja näyttävän, juoman - punajuurilatten! Voin heti kertoa, että valmistukseen menee aikaa rutkasti enemmän kuin teeveden keittämiseen, mutta lopputulos on ehdottomasti sen arvoinen. Inkivääri tuo juoman makuun juuri sopivasti potkua, ja kaneli sopii tähän komboon täydellisesti.

Viileisiin iltoihin, ja miksei myös aamuihin, käy ihanasti tuore banaanileipä tai -muffinit. Mainio keino käyttää ylikypsät banaanit. Banaanileivän ohje löytyy Sydänmerkki-resepteistä. Taikinaan voi lisätä mielensä mukaan vaikka mitä siemeniä ja rouheita. Omaan makuuni riittää pelkkä banaanien makeus ilman lisättyä sokeria. Gluteenittoman version siitä saa helposti vaihtamalla jauhot ja korppujauhot gluteenittomiin vastineisiin.

Punajuurilatte
(2 annosta)

2,5 dl maitoa tai kasvijuomaa (soija/manteli) + lisäksi vaahtoa varten 1 dl
1 tl hunajaa
1 keskikokoinen punajuuri
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuri, halkaise se, ja kääri puolikkaat folioon. Paahda uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes punajuuri tuntuu haarukalla pistäessä pehmeältä.
  2. Laita kaikki muut ainekset blenderiin, paitsi 1 dl maitoa, joka vaahdotetaan juoman päälle. Blendaa mahdollisimman tasaiseksi seokseksi.
  3. Kuumenna seos kiehuvaksi pienessä kattilassa. Sekoita kuumennettaessa, jottei se pala pohjaan. Halutessasi voit siivilöidä juoman, jos koostumus on jäänyt blenderissä liian karkeaksi.
  4. Lämmitä loput maidosta kattilassa, ja vispaa se vaahdoksi käsin vispilällä tai maidonvaahdottimella. Minusta tähän juomaan sopii parhaiten soijajuoma sen hyvän vaahtoutuvuuden ja makeuden takia. 
  5. Kaada juomat kuppeihin, lisää päälle vaahto ja koristele esim. marjajauheella tai kanelilla.

Nauti! 💕


Kommentoi