Piimälimppu

Näin on taas yksi vuosi käymässä kohden loppuaan. On aika alkaa laskeutua rauhaisan joulun viettoon. Mutta vielä ehtii hyvin valmistaa viimeiset lahjat.

Meillä on ollut tapana valmistaa lasten kanssa kivoja syötäviä joululahjoja. Kuivakakut ja erilaiset joululeivät voi valmistaa hyvin muutamaa päivää ennen joulua, sillä ne säilyvät hyvinä ja osa milteipä vain paranee, kun ne saavat tekeytyä muutaman päivän.

Tämä maukas piimälimppu maistuu joulupöydässä, niin kinkun kuin erilaisten kalaruokien kaverina. Valmistuskin on todella helppoa ja näiden valmistukseen voi hyvin ottaa mukaan myös perheen nuorimmat. Sooda hoitaa kohotuksen, joten taikinan ainekset tarvitsee vain sekoittaa yhteen ja taikina kaataa leipävuokiin.

Piimälimppu

Tee herkullinen ruokalahja itse. Itse tehdyt ruokalahjat lämmittävät lahjan saajan mieltä, kun olet nähnyt vaivaa lahjan kanssa. Pakkaa piimälimput kauniisiin kääreisiin. Voit koristella paketit kauniilla soodakoristeilla.

Piimälimppu

2 limppua

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl spelttijauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 1/2 dl pellavansiemeniä
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 4 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl siirappia
  • 1 l piimää
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet ja siemenet yhteen. Lisää öljy, siirappi ja piimä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan.
  4. Paista limppuja uunin keskitasossa noin 1 1/2 h.
  5. Anna leipien jäähtyä vuoissa muutaman minuutin ennen kuin nostat ne ritilälle jäähtymään.
Piimälimppu
Soodataikinakoriste
Kauniit soodataikinakoristeet sopivat hienosti myös lahjapakkausten koristeluun.




Herkullista joulua!


Kommentoi