Piimäkakku joululahjaksi

Joulu lähenee hurjaa vauhtia ja nyt on viimeistään aika miettiä lahjoja.

Mutta mitä sitten lahjaksi? Kaikilta kun jo alkaa löytyä kaikkea ja tavaroita kertyy siten turhaa nurkkiin pölyttymään.

Mutta mitäpä jos ilahduttaisit läheisiäsi tänä vuonna ruokalahjan muodossa? Ruokalahja syödään ja se ei taatusti jää nurkkiin pyörimään. Ja uskon, että se ilahduttaa varmasti saajaansa.

Mieti vaikka isovanhempia jotka eivät enää jaksa itse leipoa. Tai ystävää jonka kiireinen pikkulapsiarki vie kaikki voimat ja ajan, ettei hän ehdi ja jaksa seistä keittiössä. Ruokalahja on heille oiva ja odotettu lahja.

Erilaiset kuivakakut kuuluvat jouluun ja ne ovatkin käteviä valmistaa jo hyvissä ajoin lahjaksi. Kiedo kakku sellofaaniin ja kietaise komeus vaikkapa joulunpunaisella tai hopealla narulla kiinni. Pieni kuusenoksa pujotetaan mukaan tuomaan joulun tuoksua.



Mausteinen ja mehevä piimäkakku on siitä oiva ruokalahja, että sen maku oikeastaan vain paranee kunhan se saa seista päivän tai pari.

Piimäkakku

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 1/2 dl piimää
1 1/2 dl rusinoita
100 g voita, sulatettuna

1.Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3.Lisää joukkoon piimä, rusinat ja sulatettu voi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4.Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ( n. 1.5 l )
5.Paista uunin keskitasossa noin 50 minuuttia.
6.Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa ritilälle jäähtymään.

Printtaa tästä Piimäkakun resepti ja anna se lahjan saajalle kakun mukana. Voi liimata sen vaikkapa tukevalle pahville ja tehdä siitä kortin. 


Hyvää joulun odotusta!