Perunaveneet tomaatti-papukastikkeella

Perunaveneet ja tomaattinen papukastike

Aloititko tämän vuoden keventämällä? Tai onko mielessä vegaanihaaste tai kasvisten esiinmarssi? Tämä ruoka on juuri sinulle – vastasit sitten kyllä tai ei.

Uunissa paahdetut perunaveneet ja tomaattinen papukastike on täydellistä ruokaa, eikä se tarvitse etuliitteitä. Joskus on toki tarpeen alleviivata, että ruoka on kasvisruokaa tai vegaaneille sopivaa ruokaa, mutta kaltaisteni sekaanien eli allergioiden puitteissa kaikkea syövien näkökulmasta se tuo usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia – ja enemmän vastustusta kuin olisi tarpeen.

Kotioloissa syön enkä 90 prosenttisesti kasvisruokaa. Mutta tiedättekö mitä. En koskaan ajattele syöväni kasvisruokaa. Syön herkullista, monipuolista ja ihastuttavaan ruokaa. Ja se nyt sattuu olemaan valmistettu varsin usein ilman lihaa.

Sellainen ruoka tämäkin, perunaveneet ja tomaattinen papukastike, on. Täyteläistä, vastustamatonta, helppo ja herkkua ruokaa. Ilman etuliitteitä.

RESEPTI

neljälle

noin 800 g perunoita

2 rkl öljyä

ripaus suolaa

1 shalottisipuli

1–2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

400 g säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa (1 prk)

1/2 dl vettä (huuhtele tomaattipurkki)

200 g mustapapuja (säilyke, 1 prk)

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

1 tl savupaprikajauhetta (mieto)

hieman chilikastiketta (esim. sriracha)

noin 1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)

1–2 tl hunajaa tai sokeria

tarjoiluun purjorenkaita tai lehtipersiljaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pese ja puolita perunat. Laita perunat uunivuokaa leikkauspinta ylöspäin. Huiski päälle öljyä ja ripaus suolaa. Paista perunoita puolisen tuntia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppuja öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti.

Lisää tomaattisäilyke, vesi, valutetut pavut ja mausteet. Anna keittyä hiljalleen sama aika kuin peruna kypsyvät uunissa. Maista ja säädä makua tarvittaessa.

Lusikoi kastike perunaveneiden päälle ja viimeistele purjosipulirenkailla tai tuoreella lehtipersiljalla.


Kommentoi