Perunalla painettu kassi

Kangaskassit ovat kovassa suosiossa tuollaisten 11-12-vuotiaiden keskuudessa - niissä kanniskellaan esimerkiksi kirjaston kirjoja ja harrastusvälineitä. Niinpä minun oli helppo houkutella tytär kuvioimaan kassi itselleen ja kaverilleen lahjaksi.

Kankaanpainantaan perunoilla tarvitaan: puuvillakassi, perunoita, kankaanpainoväriä, veitsi, sieni tai sivellin ja silitysrauta. Lisäksi voi käyttää piparkakkumuotteja ja teräs- tai bambupillejä perunaleimasimen muotoilussa.

  • Leikkaa peruna puoliksi ja leikkaa tasaiseen pintaan haluamasi kuvio. Voit myös tehdä kuvion piparkakkumuotin avulla. Poista kuvion ulkopuolelta ainakin 0,5 cm perunaa, jotta saat perunasta toimivan leimasimen.
  • Levitä perunaleimasimellesi kankaanpainoväriä pienellä sienellä tai siveltimellä. Voit kokeilla painamista ensin kangastilkulle tai paperille.
  • Levitä väriä aina uudestaan ennen kuin painat seuraavan kuvion. Kun kuvioit kassia, laita sisään pahvi tai muovi, jottei väri leviä kassin toiselle puolelle.
  • Värin kuivumista voi nopeuttaa hiustenkuivaajalla. Kun painatukset ovat täysin kuivuneet, silitä ne pesunkestäviksi painoväripurkin ohjeen mukaan, kankaan maksimilämpötilalla, nurjalta puolelta tai silitysliinan läpi.

Hauskaa kesää!


Kommentoi