Pastellinen pääsiäinen

Hempeät, keväiset pastellivärit sopivat oikein hyvin pääsiäiseen - etenkin jos haluaa pitää tunnelman melko hillittynä ilman riemunkirjavia virpomavitsoja ja keltaisia tipukoristeita.

Suloiset marengit värjättiin elintarvikeväreillä ja nosteltiin rennosti lusikalla pellille pursottamisen sijaan. Nämä näyttäisivät ja maistuisivat ihanalta jonkin raikkaan kakun koristeena. Marengin valmistuksesta kertyneisiin munankuoriin laitettiin tuikkukynttilät - melko täydellinen somiste pääsiäiseksi! Muista olla varovainen palavien kynttilöiden ja pääsiäiskoristeiden kanssa.

Tyttären kanssa muovailimme koristeita valkoisesta massasta, jota saa askarteluliikkeistä. Valmiit esineet jätetään huoneenlämpöön kuivumaan, ja ne kovettuvat 1 - 2 vuorokaudessa. Muotoilin massasta munakuppeja, jotka pitävät myös munankuorikynttilät pystyssä. 

Olen kokeillut vaikka minkälaisia pääsisäismunien koristelutapoja leikkitatuoinneista erilaisiin värjäys- ja kuviointimenetelmiin, mutta ehkä tuo perinteinen vesivärimaalaus on kuitenkin se mieluisin.

Kurkkaapa myös edellisten vuosien Käy pöytään -blogin ideat täältä ja täältä!

Valoisaa pääsiäistä! 💕


Kommentoi