Paperipalloja ja salaattiveneitäNäiden paperipallojen askarteluun jää koukkuun – vielä yksi ja vielä yksi… Näyttävän palloketjun tekemiseen tarvitset vain paperisuikaleita, pienen nitojan ja narua. Minä käytin sivuja vanhasta tarpeettomasta kirjasta. Väripapereita käyttämällä voit tehdä palloketjustasi kattauksen väreihin tai kodin sisustukseen sopivan.

Leikkaa paperista noin 25 cm pitkiä kapeita suikaleita. Asettele neljä suikaletta pöydälle ristikkäin ja nido kiinni toisiinsa keskeltä. Asettele irtonaiset päät päällekkäin ja nido kiinni. Mitä pienempi nitoja, sitä helpompaa on pujottaa se suikaleiden välistä. Voit myös liimata päät yhteen. Pallot voi jo tässä vaiheessa nitoa samalla kiinni naruun, tai pujottaa narun lopuksi ja kiinnittää tarvittaessa teipillä.

Herkullisten salaattiveneiden ohje löytyy Sydänmerkki-sivustolta ja Sydänlehden viimeisimmästä numerosta. Jos haluat valmistaa kokonaan kasvisversion, voit korvata katkaravut esimerkiksi kikherneillä.Perinteisiin cocktail-tikkuihin saa keväisen ja juhlavamman ilmeen leikkaamalla porkkanat ja kurkut kukkien ja lehtien muotoon.

Iloa kevään juhliin!


Kommentoi