Mustikkamuffinit

"Mustikkasadosta tulossa keskimääräistä parempi!"

"Mustikkasato näyttää hyvältä!"

"Mustikat ovat ihanan isoja ja makeita!"

Lehtiotsikotkin kertovat sen, jonka metsässä kulkijat ovat huomanneet. Tänä vuonna mustikoita on metsissä – ja siksi myös toreilla – ihastuttavan paljon.

Mustikat on metsien superfoodia, jota kannattaa käyttää monipuolisesti. Minulla on muutama suosikkitapa, joista yhden jaan teille nyt. Mustikkamuffinsit ovat nimittäin aivan tavattoman herkullisia. Resepti on myös niin helppo, että se onnistuu pienemmiltäkin kokeilta.

Reseptissä voi käyttää tuoreita mustikoita tai pakastemustikoita. Lopputulos on aivan yhtä hyvä – laita siis resepti talteen talven herkkuhetkiä ajatellen.

RESEPTI

12 kpl

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl rypsiöljyä

2 kananmunaa

1 1/2 dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia

4 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon öljy, munat ja jogurtti. Sekoita. Lisää mustikat. Lusikoi taikina muffinipellin koloihin laitettuihin muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.