Mustikkainen kaurajogurttikulho

Uusi vuosi, uusi elämä?

Ei sentään. Mutta kyllähän sitä näin vuoden alussa on hyvä kurkata vanhoja tottumuksia ja tapoja. Koska niistähän arki ja arjen valinnat usein koostuvat. Tottumuksista ja tavoista.

Miten usein sitä raahustaakaan lähikauppaan, ja kantaa kotiin ihan samat purkit ja pussit kuin joka ikinen kerta. Ihan silkasta tottumuksesta käsi käy leipähyllyllä samassa kohtaa kuin ennenkin ja jogurttihyllyllä sitä kurottaa alahyllylle tuttu purkki tähtäimessään, vaikka vaihtoehtoja olisi metrikaupalla.  

Minä marssin alkuviikosta kauppaan ajatuksena ostaa jotain uutta, jonkun sellaisen tuotteen, jota en ole ennen kokeillut. Toisena kriteerinä oli, että tuotteella on Sydänmerkki. Sydänmerkki myönnetään siis tuotteille, jotka ovat hyviä valintoja omassa tuoteryhmässään. Sydänmerkin takana on ajatus helppiä terveellisten ruokavalintojen tekemisessä. Ja jos pala palalta vaihtaa parempaan vaihtoehtoon, siitäkin saattaa niistäkin tulla tapa. Kerralla kaikkia tottumuksia muuttamalla saattaa tulla enemmänkin epätoivo.

Päädyin ostamaan kaurajogurttia, josta tein ihanan, IHANAN mustikkaisen jorgurttibowlin. Kun jogurtti on valmiiksi maustettu, ei makeutusta tarvitse lisätä lainkaan – vegaaninen jogurttikulho on siis ihan tosi helppo valmistaa! Päälle laitoin pakastimesta marjoja ja hieman minttua. Yhtä hyvin kulhon voisi koristella kauden hedelmillä.

RESEPTI

2 dl Fazer Yosa vanilja -kaurajogurttia

2 dl mustikoita (sulatettuna)

1/2 dl kaurahiutaleita

tarjoiluun marjoja tai hedelmiä ja tuoretta minttua

Mittaa kaikki ainekset korkeaan astiaan ja suristele sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa marjojen tai kauden hedelmien sekä tuoreen mintun kanssa.


Kommentoi