Minimalismin kaipuuta

Tammikuussa tehdään hiilijalanjälkitestejä, mietitään vinkkejä jätteen vähentämiseen, viilataan ruokavaliota ja laitetaan kiertoon nurkkiin kerääntynyttä turhaa tavaraa. Huomaan valitsevani ostoksilla ekologisempia vaihtoehtoja, ja jättäväni monta tuotetta kokonaan ostamatta. En tarvitse enkä edes halua niitä. Ostoskeskuksen läpi kävellessä tavaranpaljous ihmetyttää. Tarvitsen selkeyttä, järjestystä ja valoa.

Tämän postauksen kuvatkin sen kertovat. Muoviin käärityt tulppaanitkin olen jättänyt kauppaan - meillä on viherkasveja, joista riittää iloa paljon pitempään.

Oletko kuullut mehiläisvahakääreistä? Olen monien muiden tavoin ihastunut niiden käyttöön. Ne ovat ruokakääreitä, jotka valmistetaan (luomu)puuvillasta ja mehiläisvahasta. Kääre muotoutuu muovikelmun tapaan esimerkiksi juuston ympärille. Siihen on näppärä kääräistä myös vaikka omena tai eväsleipä. Kääreen voi puhdistaa huuhtelemalla kylmällä vedellä, ja se muuten tuoksuu aivan ihanalta.

Kuvista löytyy toinenkin keittiön jätteen vähentämiseen liittyvä vinkki. Kiivit voi varsin hyvin pesemisen jälkeen syödä kuorineen! Kuulostaa ehkä epäilyttävältä, mutta ainakaan minua eivät kuoret häiritse.

Vihreässä keitossani on herneitä, lehtikaalia, pinaattia ja parsakaalia - täydellinen lounas minun mielestäni 💚Kommentoi