Maustetut popcornit

Joka kerta poksahtelevat maissinjyvät herättävät samanlaisen ilosta kuplivan olon. Popcornien kattilassa kaikuva ääni nostaa aina hymyn huulille. Ja aina, ihan aina kattilaan on myös pakko kurkata. Vaikka kyllähän sen tietää, miten siinä käy. Tulee kisa, kuka ehtii noukkia lattialle lentäneet popparit ensin. Yleensä nelijalkaiset ovat nopeimpia.

Itse tehtynä popcornit ovat tietysti parhaita. Paistan ne aina tilkassa rypsiöljyä ja maustan ripauksella suolaa. Välttämättä muuta maustetta ei tarvitakaan. Mutta kun nopeasti sekoitettua mausteseosta ripottelee poppareiden päälle, saa tuttu juttu aivan uuden hehkun. Nyt sekoitin yhteen suosikkimausteitani eli savustettua paprikaa, valkosipulijauhetta ja jeeraa sekä aivan ripauksen mustapippuria myllystä, ja seos sopi popcorneille aivan täydellisesti! 

Kun käyttää makeaa savustettua paprikajauhetta, sopii mausteseos lapsillekin. Aikuisten seokseen voi ripauttaa myös veitsenkärjellisen cayennepippuria tai chilijauhetta. Kätevintä on, että tarjoaa popcornit miedosti suolattuna ja laittaa mausteseoksen kulhon viereen, jotta jokainen voi maustaa herkkuja makunsa mukaan. 

RESEPTI

1 dl maissinjyviä

3 rkl rypsiöljyä

noin 1/2 tl suolaa

mausteseos

1 tl savupaprikajauhetta (mieto/makea)

1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa

1/2 tl valkosipulijauhetta

(ripaus chilijauhetta tai cayennepippuria)


Mittaa isoon kattilaan maisiinjyvät ja rypsiöljy. Kuumenna keskilämmöllä tasaisin väliajoin ravistaen kunnes maissijyvien poksunta alkaa hiipua. Siirrä pois lämmöltä ja mausta suolalla.

Sekoita mausteseos ja tarjoa se popcornien kanssa.

_____


Kommentoi