Mausteinen porkkanaspagetti – helppo kasvislisäke

Kevään valo saa ruoatkin hehkumaan. Tosin tämä mausteinen porkkanaspagetti tuo auringon pilvisempäänkin päivään, niin raikas ja värikäs se on.

Julienne-raudalla suikaloidut porkkanat kuumennetaan ja maustetaan nopeasti kuumalla pannulla – niin helppoa porkkanaspagetin kokkaaminen on. Ohuita suikaleita tekevän raudan puuttuessa porkkanat voi hyvin leikata veitsellä ohuiksi tikuiksi tai vuolla kuorimaveitsellä hieman hurmaaviksi kiehkuroiksi. Paistamisajan kanssa kannattaa olla tarkkana, että porkkanat säilyttävät rapsakan purutuntumansa, sillä niin ne ovat ehdottomasti parhaimmillaan. Spagettilisäkkeen voi muuten tarjoilla salaatin tapaan myös jäähtyneenä.

Porkkanaspagetti sopii hyvin melkein minkä tahansa arkiruoan kaveriksi. Makaronilaatikko raikastuu kummasti, kun itämaisilla mauilla ryyditetty kasvislisäke tanssii samalla lautasella. Paistetun kalan tai kanan kanssa porkkanalisäke on ehkä omimmillaan. Se sopii hyvin myös muiden salaattien kanssa tarjottavaksi vaikka salaattipöydässä, sillä sen voi hyvin tarjoilla myös jäähtyneenä.

RESEPTI

Mausteinen porkkanaspagetti

neljälle

500 g porkkanoita

1 rkl rypsiöljyä

1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 pieni valkosipulinkynsi

1 1/2 rkl soijaa

1–2 tl hunajaa

lisäksi

tuoretta korianteria

siemeniä tai pähkinöitä

Suikaloi pestyt porkkanat julienne-raudalla. Raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Kuumenna wokissa tai paistinpannulla öljy, laita inkivääri ja valkosipuli hetkeksi lämpiämään. Varo polttamasta. Lisää porkkanasuikaleet ja pyöräytä sekaisin. Mausta soijalla ja hunajalla. Jatka paistamista parisen minuuttia eli kunnes porkkanat ovat lämmenneet mutta ovat vielä selvästi rakenteeltaan napakoita.

_____


Kommentoi