Marjaisa tuorepuuro – täydellinen isänpäivän aamiainen

Ensi viikonloppuna kuiskitaan keittiössä, yritetään pitää salaisuuksia ja yllätetään isit, papat, varaisät, vaarit, ukit tai isähahmot. Onnea päivänsankareille! Perinteisesti isänpäivän aamuun kuuluu monessa perheessä valmiiksi laitettu aamiainen – yhdessä syöty aamupala starttaa päivän kaikkein parhaiten!

Tuorepuuro on loistava aamupala paitsi vauhdikkaisiin arkiaamuihin myös juuri niihin tärkeisiin hetkiin, jolloin aamiainen joko tarjoillaan sänkyyn tai katetaan kauniisti pöytään. Isänpäivänä tuorepuuro on siitäkin kätevä, että se on hyvä valmistaa edellisenä iltana jääkaappiin – aamulla jää aikaa tehdä muita aamiaistaikoja. Tai jos aamupala saadaan kasaan nopeasti, ei sankarin tarvitse leikkiä nukkuvaa ihan niin pitkään. 

Tuorepuurossa mikään ei ole kovin tarkkaa. Hiutaleita, marjoja tai hedelmiä ja nestettä voi vaihdella kaapin sisällön ja fiiliksen mukaan. Ja aina tuorepuurosta vaan tuppaa tulemaan hyvä.

RESEPTI

2–4 annosta

4 dl rasvatonta jogurttia (tai jogurtin ja maidon seosta)

2–3 dl marjoja

2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl pellavansiemeniä

noin 2 rkl hunajaa

ripaus vaniljajauhetta

marjoja tai hedelmiä koristeluun.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tai suristele sauvasekoittimella sekaisin. Jaa annosmaljoihin ja laita kelmutettuna jääkaappiin tekeytymään. Anna tekeytyä yön yli ja tarjoa marjojen tai hedelmien kanssa.

_____

Kurkkaa myös nämä Sydänmerkin tuorepuuroreseptit:


Kommentoi