Mansikka-nektariinimehujäät

Mansikka-nektariinimehujäät

Kesän pitkä ja kuuma hellejakso saattaa olla jo takanapäin, mutta sekä luonto että kroppa kaipaavat raikastusta ja virkistystä. Helpot mehujäät ovat täynnä makua ja taattua virkistystä!

Tämä huumaava ajanjakso, jolloin mansikoiden satokausi vielä hetken jatkuu ja nektariinien satokausi on jo alkanut, suorastaan huutaa näiden kahden herkun raikasta yhdistelmää – eikä näissä mehujäissä ei juuri muuta olekaan.

Mansikoista ja nektariineista tehty sose makeutetaan vaahterasiirapilla, valutetaan muotteihin ja pakastetaan. Vaahterasiirapin sijasta voi käyttää tomusokeria tai hunajaa ja muotiksi sopii myös pieni jogurttipurkki ja tikuksi lusikka.

Helppoa, raikasta ja hyvää!

RESEPTI

noin 6 annosta

1/2 litraa mansikoita

2 nektariinia

noin 3 rkl vaahterasiirappia

Poista mansikoista kannat.

Pilko nektariinien hedelmäliha mansikoiden kanssa samaan kulhoon.

Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Makeuta vaahterasiirapilla tai tomusokerilla. Muista, että pakastin "syö" osan makeudesta, joten makeutta kannattaa laittaa hieman enemmän kuin laittaisin sulana syötävään seokseen.

Valuta seos muotteihin, laita tikut paikoilleen ja pakasta vähintään neljä tuntia.