Mansikka-meloni fizz mocktail

Kevään sekä kesän karkelot lähestyvät. Vappukin on jo ihan nurkan takana.

Meillä on tehty viime aikoina aika paljon erilaisia mocktaileja. Meillä, perheen nuorimmaisesta on kivaa lisätä erilaisia hedelmiä tehosekoittimeen ja surauttaa niistä juomien pohja. Joukkoon voi lisätä maun mukaan vaikkapa mintun oksia tai sitruunamelissaa. Tämä onkin näppärää, sillä olen istuttanut kaupan yrttipuskat reiluun multaan suurempiin ruukkuihin ja ne ovat ihan villiintyneet lämpimällä keittiön ikkunalla. Niitä voikin sitten napsia vaikka juuri mocktaileihin.

Hapokkuttaa juomiin tuo limetin tai sitruunan mehu. Näitäkin voi lisätä oman maun mukaisesti. Yleensä mocktailit "pidennetään" jollain juomalla. Kuplivat hiilihapotetut vedet ovat tähän oivia. Näitäkin löytyy kaupasta monella eri maulla varustettuna. Myös jääpalat ovat kivoja juomien viilentäjiä.


Voisi sanoa, että vain taivas on rajana, kun lähdetään suunnittelemaan tai kokeilemaan yhdessä erilaisia mocktailien valmistuksia. Tämä on myös hauska tapa ottaa perheen nuorimmat mukaan keittiöön. Kuin sattumalta, päästään kokeilemaan vaikka vähän eksoottisempiakin hedelmiä.


Nyt tosiaan kun vappu lähenee, ajattelin tuunata simasta hauskan ja raikkaan Fizz-mocktailin. Sima näyttelee kuitenkin vain toista pääosaa, sillä pientä potkua tuo mukanaan Ginger Ale.
Ginger Ale on raikas inkiväärin makuinen virvoitusjuoma. Se sopii hienosti pohjaksi erilaisiin drinkkeihin, kuten tässä.

Tämän mocktailin idea piilee siinä, että hedelmät ja marjat ovat tässä kokonaisina.

Mansikka-meloni Fizz
Keväisen raikas mocktail sopii lapsille juhlajuomaksi kippisteltäväksi. Enkä usko, että myöskään aikuiset pahastuisivat tästä hauskasta drinkistä.Mansikka-meloni Fizz

2 :lle


 • 1/2 hunajameloni
 • 6 tuoretta mansikkaa
 • 3 dl simaa
 • 3 dl Ginger Alea

Koristeluun

 • mintun oksia
 • mansikoita
 1. Halkaise hunajameloni. Poista siemenet ja kuori meloni.
 2. Kuutioi meloni suuhun sopiviksi paloiksi.
 3. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Jaa mansikat muutamaan osaan.
 4. Ota kaksi (Highball) korkeaa lasia ja kerrosta niihin meloni- ja mansikkapaloja.
 5. Kaada lasit puolilleen simaa.
 6. Täytä lasit Ginger Alella. Sekoita pitkällä lusikalla tai vaikkapa pillillä varovasti muutama kierros.
 7. Koristele lasit mintun oksilla ja mansikoilla. Lisää pillit.

Vinkki!

Bongaile meloni- ja mansikkapalat pillillä tai tarjoile lusikan kera.

Mansikka-meloni mocktailKommentoi