Lohi ja aurinkokuivatut tomaatit kermakastikkeessa

Vielä viimeinen viikko lomaa ennen kuin arki alkaa taas kunnolla. Ensimmäiset viikot loman jäljeen ovat aina hankalimpia ennen kuin arjen rytmiin pääsee kunnolla kiinni. Syksyn myötä alkavat taas pyykkivuoret kasvaa, kun harrastukset alkavat, samoin kuin myös myös lasten ruokahalu. Kesä on menty siellä täällä viipottaessa ja kenelläkään ei tuntunut olevan nälkä, ainakaan niinä normaaleina ruoka-aikoina. Arki taas tuo tullessaan suunnitelmallisuuden ja tiukemman rytmin.

Helppo arki

Muistan kun opiskelin aikoinaan perhepäivähoitajaksi. Silloin kävimme läpi sitä kuinka lapsiperheellinen voi helpottaa arkea erilaisin keinoin.

Suurin osa varmasti myöntää tuntevansa ne joskus kaoottisiksikin yltävät arkiaamut, kun on kiire ja kaikki myöhässä. Aamupesut tekemättä ja vaatteitakaan ei löydy. Pyykkivuoret uhkaavat kaatua päälle, kun töistä kotiin pääsee ja lapset kiljuvat nälkää. Etkä tiedä mitä ruokaa tekisit.

En ole mikään tv:n Nanny, mutta jokunen yksinkertainen niksi minullakin on jaettavaksi.

1.Ruokasuunnittelu on vahvana ykkösenä, kun ajatellaan helppoa arkea. Viikon ruokalista voi olla hyvä ajatus monelle. Ei tarvitse kaupassa sitten turhia pähkäillä, että mitä tänään syötäisiin. Erilaisia ruokalistoja on helppo koota vaikkapa Sydänmerkin resepti-osiosta. Ruokalistan suunnitteluun voi ottaa myös lapset mukaan. Hoida ruokaostokset yhtenä päivänä, jos mahdollista.

2.Keittiön ja talon (pintapuolinen) siivous illalla. Aamulla tai töistä tullessa ei tarvitse alkaa siivoushommiin heti ensimmäisenä.

3.Illalla kannattaa etsiä ja laittaa valmiiksi seuraavan päivän vaatteet siististi odottamaan seuraavaa päivää.

4.Älä ota paineita, joskus ei vain ehdi tai jaksa. Kaikkea pyykkiä ei tarvitse silittää tai mankeloida. Makuuhuoneen oven voi sulkea, jos sänky on petaamatta. Eineksilläkin pärjää hyvin silloin tällöin tai ruoanlaiton voi ulkoistaa.

Vaikka rutiinit ja säännöllisyys ovat arjen kulmakivet on ruokapuoli kuitenkin sellainen asia, jonka soisi muuttuvan aina välillä. Kukaan ei jaksa viikkotolkulla samoja ruokia uudelleen ja uudelleen. Perinteinen uunilohi on monen viikottaisellakin ruokalistalla ja ajattelin tuunata sitä perinteistä ohjetta hiukan.

Lohi ja aurinkokuivatut tomaatit kermakastikkeessa

n. 4:lle

1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
n. 600 g kirjolohta
2 prk Flora ruokakermaa 15%
2 rkl maizenaa
n. 65 g luomu baby pinaattia
10 aurinkokuivatun tomaatin palaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan

Paistoon
öljyä

Lisäksi
Valitsemaasi pastaa tai uusia perunoita 4:lle

1.Jaa lohi neljään osaan ja poista nahka.
2.Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla ja nosta syrjään.
3.Paista lohi kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
4.Sekoita maizena ruokakermaan.
5.Lisää kermaseos pannulle, samoin aurinkokuivatut tomaatit, sipulit ja pinaatti.
6.Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kunnes lohi on kokonaan kypsää.
7.Tarjoa valitsemasi pastan tai uusien perunoiden kera.


Kommentoi