Kukkia ja kakkuja

Kesä ja kukat! Tienpientareelta tai puutarhasta on ihanaa poimia kukkia, mutta miten niistä saisi mahdollisimman kauniin asetelman maljakkoon? Usein maljakko on hankalan mallinen, kukat tököttävät nipussa suoraan ylöspäin tai ne kellahtavat nojaamaan maljakon toiseen reunaan tylsän näköisenä kasana.

Näillä vinkeillä voit tehdä kauniin asetelman vaikkapa isoon lasipurkkiin, tai laakeampaan maljakkoon.

Esimerkkinä olevat kukat ja vihreät oksat olen ostanut kukkakaupasta ja täydentänyt kimppua oman puutarhan antimilla. Kannattaa muistaa, että jokamiehen oikeuksiin ei kuulu esim. puiden oksien ja mustikanvarpujen kerääminen.

Voit ensin lajitella vihreät oksat, heinät yms. ja värikkäät kukat erilleen. Valitse maljakoksi vähän laakeampi vaasi, jotta kukat pääsevät leviämään kauniiksi asetelmaksi.

Laita maljakkoon vettä. Tee kirkkaalla teipillä maljakon suulle kuvanmukainen ristikko. Tähän voi käyttää myös jonkinlaista verkkoa, vaikkapa avokado- tai sipulipussia! Teippaa silloin verkko näkymättömällä teipillä tiukasti maljakon suun ympärille. Teippiristikon tai verkon avulla kukat pysyvät paljon helpommin pystyssä ja siinä järjestyksessä, kuin ne maljakkoon asettelee.

Aloita vihreillä oksilla, asettele niitä enemmän maljakon reunoille. Sijoittele sitten värikkäät kukat tasaisesti. Lisää pieniä vihreitä oksia, jos haluat, ja jos teippiruudukko pilkottaa jostain välistä.

Leipominen ja leivonaisten koristelu on kesällä yhtä juhlaa, kun ainekset ovat tuoreita ja ihanimmat koristeet löytyvät luonnosta tai omasta puutarhasta.

Sydänmerkki-resepteistä löytyy raparperi-mansikkamuffinien ohje. Tänä keväänä opin, että syreenien kukat ovat syötäviä! Rakastan valkoisia syreenejä ja juhannusruusuja, joten niiden käyttö leivonnaisten koristeina on meillä ollut nyt alkukesän hitti.

Ihanaa kesää!


Kommentoi