Koko perheen mustaherukkaglögi

Glögi lämmittää kylmänä talvipäivänä ja virittää mukavasti joulun tunnelmaan. Yhdessä ollessa on kiva nauttia kotona valmistettua glögiä vaikkapa lautapelejä pelaillessa tai joululahjoja paketoidessa.

Tämän ihanan mausteisen mustaherukkaglögin valmistus on helppoa ja sitä voi myös tuunailla oman maun mukaan.

Vinkki!

  • Mehuiksi sopivat mustaherukkamehun lisäksi lähes kaikki sokeroidut ja sokeroimattomat mehut. Kokeile esimerkiksi punaherukka-, karpalo- ja omenamehua.
Mustaherukkaglögi

Kaupoista löytyy lukuisia erilaisia glögejä, mutta maistuva glögi on helppo keittää myös itse. Tällöin voit myös vaikuttaa mausteiden määrään.

Mustaherukkaglögi

4:lle


  • 8 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 3 kardemumman siementä
  • pala inkivääriä
  • 1 (pesty) appelsiininkuori
  • 2 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
  • 1 rkl sokeria

Laseihin

  • manteleita ja rusinoita

  1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Keitä lientä noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.
  2. Lisää mustaherukkamehu ja sokeri. Kuumenna, älä keitä. Kaada juoma glögilaseihin. Tarjoa lisäksi rusinoita ja manteleita.



Kurkkaa tästä myös ihastuttavan vaalean glögin resepti.

Ja mikäpä maistuisi paremmalta glögin kanssa kuin piparkakut! Oletko jo maistanut Kukkolan piparkakkuja?

piparkakkutaikina

    Kommentoi