Keittiö kääntyy kesäänMinusta on kiva yhdistellä eriparisia astioita, jotka kuitenkin syystä tai toisesta sopivat hyvin yhteen. Astiapinot näyttävät keittiön kaapissakin kivalta, kun kaikki ovat sulassa sovussa erilaisuudesta huolimatta. Meillä on perusastioina käytössä simppeleitä ja klassisia valkoisia Teema-astioita, joihin on helppo yhdistää kattauksessa jotain väriä ja erilaista pintaa, pitäytyen kuitenkin omissa lempiväreissä ja -sävyissä.

Kumma kyllä, myös tuo mm. Pentikin astioista tuttu pilkullinen, munankuorimainen pinta on alkanut taas miellyttää silmää, etenkin raikkaan valkoisen parina. Kaipa se alkaa olla riittävän vanhaa tullakseen taas muotiin.Kipoista ja kupeista voi tarjoilla tähän aikaan vuodesta vaikkapa nokkossipsejä, joihin ainakin minä olen ihan hulluna. Juuri nyt nokkoset ovat aivan täydellisiä kerättäväksi.

Sipsien valmistus on hyvin yksinkertaista: Valikoi kerätyistä lehdistä isoimmat yksilöt ja laita ne kulhoon. Tiputtele joukkoon vähän öljyä ja sekoita - ei haittaa, vaikka joka lehteen öljyä ei edes osuisi. Tärkeämpää on, ettei öljyä lorahda liikaa. Levitä nokkoset pannulle leivinpaperin päälle tasaisesti. Lehdet voivat olla hieman päällekkäinkin. Ripottele päälle suolaa hyvin maltillisesti, sitä voi lisätä paistamisen ja maistamisen jälkeen tarvittaessa. Paista 140 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes lehdet ovat kuivia ja rapeita.

Olen myös aina tykännyt kaikenlaisista syötävistä rullista ja nyyteistä. Nokkoset sopivat mainiosti norirullien täytteeksi, ja varmasti myös kesäkääryleisiin!

Kurkkaa muita aivan ihania vinkkejä villiyrttien käyttöön Ruokarauhaa-blogista!

Minulle uusi kesään sopiva naposteltava ovat jäiset viinirypäleet. Tästä herkusta sain vinkin vasta viime viikolla. Jäisiä rypäleitähän voi tipautella vaikkapa juomien sekaan jääpalojen sijaan. 

Nyt on kovassa suosiossa ollut etenkin lasten askartelussa "nature weaving", eli erilaisista luonnonmateriaaleista punomalla tai kutomalla valmistetut pienet taideteokset. Halusin kokeilla sitä itsekin ja tehdä jotain kesäiseen kattaukseen sopivaa. Tuollaiset heinistä ja muista vihreistä punotut lasinaluset näyttäisivät varmaan kivalta vaikkapa mökillä juhannuspöydässä. Jos intoa riittää, niin kasveista voi punoa juhlapöytään vaikka pitkän kaitaliinan. Mukaan voi ujuttaa myös kesäkukkia varsineen liinaa koristamaan. "Loimena" toimivat varret kannattaa kiinnittää toisesta päästä teipillä, jotta ne pysyvät paikoillaan.Kommentoi