Kikhernecurry

Arki palasi juhlapyhien jälkeen ryminällä takaisin. Oli aika astua takaisin todellisuuteen juhlien ja sen ruokien jälkeen. Sitä seurasi taas tuttu pohdinta, että mitä nyt syötäisiin.

Uusia makuja

Jotain uutta teki mieli, vaikka toki ne vanhat ja hyväksi havaitutkin kelpasivat. Uusi vuosi ja uudet kujeet houkuttelivat kuitenkin ruokapöydässä. Katsaus keittiönkaappeihin ja jääkaappiin kertoi, että mitään tavallisuudesta poikkeavaa emme kuitenkaan olleet kaupassa keksineet ostaa.

Mitä siellä kaapeissa sitten oli. Kuivakaapistamme löytyy aina linssejä ja kikherneitä sekä tomaattimurskaa ja kookosmaitoa. Ne ovat hyvä runko ruoalle kuin ruoalle. Jääkaapissa oli taasen parikin kukkakaalia.

Siitä se idea sitten lähti kehittymään, kuinka noille perusraaka-aineille voisi antaa uutta makua ja ilmettä. Helpoin tapa oli kurkata vuorostaan maustelaatikkoon ja etsiä omaa suuta miellyttäviä makuja.

Helppo arki

Helppo ja ennen kaikkea maistuva arkiruoka syntyi kikherneistä ja kukkakaalista noin puolessa tunnissa. Se kelpasi oikein hyvin, sillä kukapa ei arvostaisi sujuvaa ja helppoa arkea. Nuorimmainen taasen arvosti ruokaa ja hauskaa puuhaa syömisen ohella olikin laskeskella, että kuinka monta kikhernettä omalla lautasella oli. Kukkakaalikin maistui hänen mielestään oikein hyvältä tällä tavoin, kun se sai päälleen hauskan keltaisen kastikkeen.

Tarvitset valmistusta varten korkeareunaisen pannun tai padan. Tarjoa kikhernecurry sellaisenaan tai riisin kera.

Kikhernecurry

4-6:lle

  • n. 200 g kukkakaalia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli kuutioituna
  • 1 valkosipulin kynsi raasteena
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl korianteria
  • 400 ml tomaattimurskaa
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 230 g kikherneitä (valmiita käytettäväksi)
  • suolaa maun mukaan
  • 1 limen mehu

Päälle

  • korianterinlehtiä
  • jalapenoa ohuina viipaleina
  • punasipulia kuutioituna

Tarjoa lisäksi

Basmati- tai jasmiiniriisiä

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuivaa kukkakaali. Murra kukkakaalin kukinnot pieniksi paloiksi ja nostele ne leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle n. 1 rkl oliiviöljyä. Paahda uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Kääntele kukintoja paahdon puolessa välissä.
  3. Kuullota punasipulikuutiot lopussa oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle sen jälkeen valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä curry, kurkuma ja korianteri. Kuullota vielä noin minuutti.
  4. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kookosmaito. Sekoita ja anna seoksen poreilla muutama minuutti keskilämmöllä.
    Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää kikherneet pataan sekä samoin myös paahdetut kukkakaalin kukinnot. Anna poreilla vielä noin parisen minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla.
  5. Annostele curry lautasille. Koristele annokset tuorein korianterin lehdin, punasipulikuutioin ja jalapenoviipalein.