Keväisiä kokeilujaKevät tuli yhtäkkiä vauhdilla, ja joka puolelta puskevat vihreät luonnon antimet houkuttelevat maistelemaan ja kokkailemaan. Olen paistanut nokkoslettuja ja keittänyt maitohorsman versoja parsan tapaan. Viime keväänä kokeilin nokkossipsien valmistusta (todella maukkaita!) ja ketunleipiä voi käyttää monenlaiseen koristeluun.
Pienet voikukanlehdet ovat niin miedon makuisia, että ajattelin niiden sopivan jopa täytekakun koristeeksi. Mustikoiden parina kakusta tuli hauskasti metsäteemainen. Päälle ripottelin lisäksi raakakaakaonibsejä.

Luonnosta löytyy myös juhlatilan koristeiksi muutakin kuin kukkia. Ripusta pieniä vihreitä kimppuja, puunlehtiä tai saniaisen lehtiä lankaan ja kiinnitä seinälle, huoneen poikki tai pöydän reunaan.Valon lisääntyessä ja luonnon yltäkylläisyyden ympäröimänä tekee mieli antaa tilaa kotona valolle ja yksinkertaisuudelle. Kauniit yksittäiset esineet pääsevät paremmin esille, kun tekee vähän karsintaa vaikkapa kevätsiivouksen merkeissä.

Viime kesänä käytin pihlajanlehtiä leimasimena, ja painoin meille lehtikuvioiset tyynynpäälliset. Käy kurkkaamassa lopputulos täältä UKKONOOA-blogini puolelta.