Minimunakkaat

Munakas on ehdottomasti pikaruokasuosikkejani. Se pitää nälän loitolla hyvin ja on todella nopea tehdä. Esimerkiksi etätyöpäivän parhautta, koska makuyhdistelmiä ja täytteitä voi varioida loputtomasti = riippuu jääkaapin sisällöstä. Naturel, pinaatti-feta, savukalatäytteet, salaatti kaverina ja tietysti espanjalainen klassikko tortilla, kuuluvat omiin suosikkeihini. Lasten munakkaiden kaveriksi ja täytteeksi sopii vaikkapa hyvin tuttu ja turvallinen porkkanaraaste!

Ohjeesta syntyy yksi kuohkea munakas tai pari pikkulettupannullista minimunakkaita. Minimunakkaat eivät ole yhtä kuohkeita, mutta ovathan ne söpöjä :) Tyyli vapaa, kumpikin tulee nopeasti!Minimunakkaat

* helpoin tie onneen 
** ”hifistely” 
*** ”gourmet”

Raaka-aineet

*
3 munaa
½ dl maitoa yms. nestettä
ripaus suolaa

**
Porkkana
Raejuusto

***
Tomaatti
Avokado
Salaatti
FetaValmistus:

Valmistus Valmistele lisukkeet ensin, munakas ei nimittäin odota. Se tulee pannulta lautaselle. Voit tarjoilla lisukkeet munakkaan täytteenä, vieruskavereina tai hifistellä tomaatti-avokado-feta-salaatin tykö. Lapsille esimerkiksi porkkanaraaste ja raejuusto toimivat hyvin täytteenä.

Riko munat, lisää neste ja ripaus suolaa. Sekoita puuhaarukalla rakenne rikki. Kuumenna pannu, tilkka öljyä, jotta ei jää kiinni. Kaada munanesteseos kuumaan pannuun, heiluta pannua ja sekoita samalla puuhaarukalla munakasta. Kun munakas näyttää ”reikäiseltä”, lopeta sekoittaminen, mutta liikuta pannua vielä vähän, jotta munakas kokoontuu. Valmis!

ps. Minimunakkaita ei ehdi juuri sekoitella (kypsyvät niin nopeasti), joten ne muistuttavat enemmän paistettua kananmunaa :)

Lisää Neuvokas perhe vinkkejä lapsiperheiden syömiseen: https://neuvokasperhe.fi/ruoka-ja-sy%C3%B6minen

/Kati, Lapsiperheiden ravitsemuksen asiantuntija, joka ei pidä ruuanlaitosta. Yhdessä syömisestä sitäkin enemmän. Tasapainoilee lapsiperheen ruokasirkuksessa laiskuuden, luovuuden ja monipuolisen makumaailman välillä.


Kommentoi