Kanawokki

Pikainen kanawokki hakee vauhtia pakkasesta. Nimittäin nyt ei pilkota, vaan napataan nopein tie valmiiseen ruokaan. Pussit ja paketit esiin, pannulle ja pöytään. Tämä ohje saa minut tuntemaan itseni oman elämäni tv-kokiksi, joka 15 minuutissa tekee perheelleen herkullisen arkiaterian. Hieman toki tarvitaan mielikuvitusta, kun vaihdan mielessäni pakestepussit söpöihin valmiiksi pilkottuihin pikkukippoihin ;)

Kanawokki

* helpoin tie onneen
** ”hifistely”
*** ”gourmet”

Raaka-aineet

*

kanafileepalat maustamaton (kalasta onnistuu myös)
täysjyvänuudelit
wokkikasvikset (pakaste)
parsakaali (pakaste)
sipuli (pakaste)
valkosipuli (tuore tai pakaste)
öljyä

**
soijakastike
sweetchili-kastike
limelohkoja /limemehu maustamiseen

*
inkivääri (tuoreena, mausteena)
chili (tuore, tahna, kastike)


Valmistus

Laita vesi kiehumaan ja paistinpannu lämpiämään. Paista sipulit, kanat ja kasvikset pannulla. Mausta oman maun ja kaapista löytyvien mausteiden mukaan, esimerkiksi hieman suolaa ja pippuria. Kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle ja anna niiden turvota noin 3 minuuttia. Yhdistä wokki ja nuudelit. Tarjoile rakkaudella!

Vinkki: Jos lapsi syö mieluusti ruoka-aineet tunnistettavina omina osina tai vähemmillä mausteilla, niin ota annos erilleen ennen kuin yhdistät nuudelit tai maustat wokkia. Nuudelit taas saa pienennettyä helposti saksilla!

/Kati, Lapsiperheiden ravitsemuksen asiantuntija, joka ei pidä ruuanlaitosta. Yhdessä syömisestä sitäkin enemmän. Tasapainoilee lapsiperheen ruokasirkuksessa laiskuuden, luovuuden ja monipuolisen makumaailman välillä

Miten ottaa rennommin ruokapöydässä? – vinkit löydät Neuvokas perhe sivuilta https://neuvokasperhe.fi/myonteinen-ruokapuhe


Kommentoi