Katse keittiöön
Keittiömme sisustus on muovautunut vuosien varrella sellaiseksi, ettei tarvetta muutoksille tai uusille esineille ole. Astiat ja välineet kestävät katsetta sekä käyttöä. Pannut ja kattilat ovat terästä ja valurautaa, astioiden ja ruokailuvälineiden muotoilu on klassista suomalaista muutamalla romanttisella mausteella höystettynä.

Päivittäin käytettävät juomalasit, mukit ja lautaset ovat avohyllyn alimmalla hyllyllä helposti käden ulottuvilla. Kun kaikki astiat miellyttävät silmää, niitä voi hyvin säilyttää näkyvillä. Kulhot, maljakot ja kannut ovat suurimmaksi osaksi vuosien varrella tehtyjä kirpputorihankintoja. Nykyisen keittiömme olivat edelliset asukkaat remontoineet juuri siihen tyyliin, mistä itsekin pidämme.
Tykkään tehdä itse pieniä käsitöitä ja muita DIY-juttuja myös keittiöön. Suosin aina kierrätysmateriaaleja, ja viimeksi käytin vanhoja käyttökelvottomaksi kuluneita t-paitoja. Tiskirättiin tikkasin kolme neliönmuotoista trikoopalaa yhteen. Käytettyjen vaatteiden kankaan imukyky on hyvä, joten materiaali on oivallista tähän tarkoitukseen.

Toisen paidan leikkasin trikookuteeksi, josta virkkasin paksulla virkkuukoukulla pyöreän pannunalusen. 

Valoisalla ja lämpimällä ikkunalaudalla kasvaa viime kesänä lähiruokamessuilta hankittu chilipuu. Kasvi tuottaa satoa ympäri vuoden, ja sitä lannoitetaan matokompostorin tuottamalla mullalla. Käypä lukemassa lisää asiasta UKKONOOA-blogin puolelta.

Ihanaa keskikesää, nauttikaa valosta ja kesän kauneudesta!Kommentoi