Käsitöitä ja sieniretkiä

Olen jo vuosia sitten ommellut itse kestohedelmäpusseja vanhoista valoverhoista, joita kirpparit ovat pullollaan. Silloin myyjät ruokakaupan kassalla usein kummeksuivat toimintaani, mutta nykyisinhän kaupoissa on vaihtoehtona myös biojätepusseiksi sopivia hedelmäpusseja, ja kangaspussejakin on myytävänä hedelmäosastoilla. Jos teet pussin itse valoverhosta, niin huomioi, ettei hintalapputarra pysy kiinni tuossa liukkaassa tekokuitumateriaalissa. Sitä varten ompelen omiini tilkun puuvillakankaasta.

Muovikassien ja puuvillakassien ekologisuudesta on ollut paljon puhetta. Vihreät vaatteet -sivuston artikkelissa Muovikassi vai kangaskassi? asiaa puitiin jo vuonna 2009. Merkittävää on se, mikä kangaskassin materiaalin alkuperä on. Itse tein kuvissa olevan mustan kauppakassin kierrätysmateriaalista - arvaatko mistä?

Kassin tekemiseen tarvitaan vain vanha t-paita tai toppi, ja pari minuuttia aikaa. Minimalistin makuun on tietysti yksivärinen paita, kuvioista tykkäävä voi valita jonkun hienon printtipaidan. Älä kuitenkaan turhaan uhraa hyvää käyttökelpoista paitaa, vaan valitse mieluummin vanha ja kulahtanut vaatekappale.

Leikkaa paidasta hihat pois ja avarra pääntietä etu- ja takakappaleelta. Älä leikkaa olkasaumaa auki. Käännä paita nurin päin ja ompele helma, eli kassin pohja kiinni. Valmis! 

Piristin omaa mustaa kassiani lehtikuviolla, jonka tein alikeompelutekniikalla. Tarvittaessa voi olkasaumojen ompeleita vahvistaa parilla edestakaisella ompeleella tai saumuroimalla vanhan ompeleen päältä.

Kangaskassin ja hedelmäpussin voi aivan hyvin ottaa myös sieniretkelle. Poimi ryöpättävät sienet toiseen kassiin ja suoraan pannulle menevät toiseen.

Ihanaa syksyä!


Kommentoi