Karpalo-piparkakkutrifle

Karpalo-piparkakkutrifle

Joko viimeiset piparit on syöty? Jos muutama keksi vielä kummittelee kaapissa, on trifle niille loistava kohde. Eikä haittaa mitään, vaikka piparkakut olisivat jo palasina. Tässä helpossa jälkiruoassa se on vain plussaa.

Trifle on enlantilainen jälkiruoka, jossa sokerikakku, marjat tai hillo ja kermavaahto vuorottelevat. Tosin versioita taitaa olla yhtä monta kuin tekijääkin – siksi tämä raikas ja joulun jäähyväisiin sopiva karpalo-piparkakkutrifle kuuluu samaan sakkiin.

Karpaloiden sijasta voit käyttää puolukoita tai vaikka sesongissa olevaa appelsiinia. Jos käytät pakastemarjoja, käytä ne hieman kohmeisina. Kerman sijaan kannattaa käyttää kasvipohjaista vispiä. Voit kokeilla myös vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Voit sekoittaa vispin tai vaniljakastikkeen sekaan myös raikastavaa maitorahkaa.

Ehkä tässä on loppiaisviikonlopun jälkiruoka?

RESEPTI

yhtä annosta varten tarvitset

  • 3–4 piparkakkua
  • muutaman lusikallisen kasvivispiä vaahdotettuna
  • marjoja tai hedelmiä
  1. Vaahdota vispi ja makeuta se sokerilla, hunajalla tai vaahterasiirapilla.
  2. Kerrosta lasiin piparkakkuja palasina, marjoja tai hedelmiä sekä vispiä.
  3. Koristele halutessasi mintulla tai suklaarouheella.