Kappabashin astiataivas

Tokiossa sijaitsevalla Kappabashi Street -ostoskadulla on kymmenittäin liikkeitä, joissa myydään pääasiassa ravintolatarvikkeita, kuten astiastoja, pannuja, kattiloita, veitsiä ja muita keittiövälineitä, kylttejä, huonekaluja, sähkölaitteita... Löytyy jopa kokonaisia kauppoja täynnä muovisia feikkiruoka-aineita ja ruoka-annoksia, jotka imitoivat ravintolan tarjontaa näyteikkunoissa.

Lomailimme Japanissa pari viikkoa, ja Tokiossa ollessamme lähdimme Kappabashille hankkimaan lähinnä hyviä keittiöveitsiä. Aivan uskomattomat astiataivaat avautuivatkin heti alueelle päästyämme, mutta onneksi veitsetkin tuli hankittua, vaikka kippojen ja kuppien ihailu meinasi riistäytyä käsistä.

Myytävänä on valtavat määrät toinen toistaan kauniimpia keraamisia astioita. Erilaisia muotoja, värejä, kuvioita ja pintoja löytyy! Suurin osa on hinnaltaan edullisia, mutta löytyy myös erikoisempia yksittäisiä design-astioita, joissa on upeita muotoja ja lasituksia. Taideteoksia suorastaan.

En voi oikein olla jatkuvasti ihailematta noita muutamaa matkamuistoa, jotka jotenkin onnistuin siitä valikoimasta poimimaan. Niistä onkin ihana nyt popsia oman viljelypalstan antimia, tuoreita marjoja ja muita kesän herkkuja.


Kommentoi