Juhlat kotona

Miten sinä olet vietit pääsiäistä? Entä onko suunnitelmia vapuksi? Tänä vuonna kevään juhlapäivät tuntuvat lipuvan ohitse muun "korona-arjen" mukana.

Innostuin kuitenkin opettelemaan itselleni uusia juttuja, mitkä samalla ovat hyvin perinteisiä, nimittäin punominen ja munkkien paisto. Nyt kannattaa hyödyntää kotoa löytyviä askartelumateriaaleja ja leipoa mieluiten niistä aineksista, mitä kaapista löytyy.

Paperiaskartelu sopii jotenkin kevääseen. Pienen ja kevyen korin voi ottaa mukaan vaikka piknikille tai sillä voi somistaa keväistä kattausta. Paperisen korin punomiseen tarvitset vain sakset ja paperia, esimerkiksi mainoslehden. Vanha Sydän-lehtikin sopii hyvin! Lisäksi tarvitset sakset. Apua on myös teipistä/liimasta ja pyykkipojista, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Itse totesin parhaaksi tavaksi valmistaa "päreet" näin: Irrota lehdestä kokonaisia aukeamia aloittaen keskiaukeamalta. Näin saat mahdollisimman pitkiä suikaleita. Leikkaa aukeamat kahtia pitemmän sivun suuntaisesti. Sen jälkeen noudata punontaohjeita, jollaiset löytyy esimerkiksi osoitteesta punomo.fi. Etenkin reunojen taittelu vaatii kärsivällisyyttä, mutta tekemällä oppii!

Toinen uusi juttu minulle oli munkkien paistaminen. Nyt löysin omaan ruokavaliooni sopivan ohjeen ja aloitin varovaisesti paistamalla ihan pieniä munkkeja. Pikkumunkkien valmistamisessa on monta etua: paistamiseen tarvitaan vähemmän öljyä, ja pienet munkit kypsyvät läpikotaisin lyhyessä ajassa.

Nyt, kun herkut popsitaan meillä vain kolmen perheenjäsenen kesken, olen tehnyt kakkuja vain pienimmissä vuoissa ja muitakin leivonnaisia pienempiä määriä.

Sydänmerkin resepteistä löytyy muuten uunissa paistettavien pikkumunkkien ohje.

Tsemppiä tämän kevään haasteisiin ja hauskaa vappua, miten ikinä sitä vietättekään!


Kommentoi