Joulun värit lautasella: Paahdetut balsamico-ruusukaalit granaattiomenalla

Tänä vuonna joulu on hiipinyt kulman taakse kuin varkain. Suuret Suomen synttärit saivat ansaittua tilaa, ja joulu valtasi mielen vasta juhlien jälkeen.

Jo ensi viikolla jo katetaan pöytään tuttuja klassikoita tai uusia, perinteiksi pyrkiviä makuja. Vedetään villasukat jalkaan, nostetaan tähti katonrajaan ja kaivetaan kohvehtirasian alimmasta (!) kerroksesta se ainoa lempikonvehti.

Tutut joulumaut ovat usein vähän raskaita ja kaipaavat kaverikseen raikkautta. Balsamico-ruusukaaleissa raikkautta riittää, erityisesti kun paahtamisen jälkeen lisäkeruoka viimeistellään kourallisella rouskuvia granaattiomenan siemeniä. Ruokahan näyttääkin ihan joululta! Se sopii ihanasti laatikoiden ja lihan tai kalan kaveriksi, pärjää makumaailmaltaan monenlaisessa menossa.


RESEPTI

Paahdetut balsamico-ruusukaalit granaattiomenan siemenillä

4–6 annosta

400 g ruusukaaleja

1 rkl rypsiöljyä

2–3 rkl balsamicoa

1/4 tl suolaa

yhden granaattiomenan siemenet


Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista ruusukaalien kannat sekä tarvittaessa uloimmat lehdet. Puolita kaalit. Laita ruusukaalit pellille ja huiski päälle öljyä ja balsamicoa. Kääntele kaaleja, jotta ne maustuvat tasaisesti. Ripottele päälle hieman suolaa ja paahda noin noin 8 minuuttia eli kunnes ruusukaalit ovat saaneet väriä, mutta ovat vielä napakoita.

Lisää tarvittaessa hieman balsamicoa ja ripottele päälle granaattiomenan siemenet.

_____

Kommentoi