Jotain perinteistä

Joulukiireiden välissä on aika ihanaa pysähtyä tunnelmoimaan kynttilän valossa lämpimän kupposen ja käsityön ääreen. Lisätään vielä villasukat, musiikkia ja jotain kotona leivottua, niin kylmyys ja pimeys eivät haittaa yhtään.

Teki mieli leipoa jotain, mutta mikään ei oikein innostanut, kunnes Sydänmerkin resepteissä tuli vastaan mustikkakukko. Aika huvittavaa! En ole muistaakseni koskaan aikaisemmin mustikkakukkoa leiponut, mutta nyt tästä perinneruoasta tuli kertaheitolla suosikki. Hieman haastetta oli siinä, että reseptistä piti muokata viljaton. Se onnistui kuitenkin oikein mainiosti korvaamalla ruisjauhot tattarijauhoilla ja psylliumilla.

Jäi hieman mietityttämään, että millä tuon mustikkatäytteen pursuamisen uunissa saisi estettyä. Eipä se kyllä itseäni häiritse, rustiikkista saa ollakin minun mielestäni näiden perinteisten juttujen kanssa.

Ja helppo idea, jos käsityöt kiinnostavat, mutta taidot tai aika eivät riitä isompiin projekteihin: virkkaa tiskirätti. Tyyli on vapaa ja valmista tulee nopeasti!

Rentoa ja rauhallista joulun odotusta. ❤️
Kommentoi